Enigma cifrei 33 in Biblie si alte documente

Numerologia si enigmele cifrelor preocupa oamenii de stiinta de mii de ani. Iar cifra 33, legata de varsta mortii lui Iisus Hristos, Paralela 33 si alte lucruri legate de aceasta cifra au preocupat si preocupa in continuare atat oamenii de stiinta cat si pe cei care se ocupa de stiinte oculte. Cifra 33 este rpezenta atat in Biblie cat si in alte documente de mare importanta.
Numerele Maestre sunt numere speciale, ce poseda un potential deosebit. Oriunde apare un Numar Maestru, el simbolizeaza imboldul de a participa la marea trezire sprituala ce are loc in zilele noastre. Existenta unui Numar Maestru intr-o harta numerologica reflecta intelepciunea si maturitatea necesara pentru asumarea unor alegeri si a unor responsabilitati superioare.
Un Numar Maestru este format din doua cifre, reunind astfel doua energii intr-una singura, care devine mai puternica decat suma celor doua luate separat. Pe de alta parte, precum adultul care isi poarta cu sine copilul interior, fiecare Numar Maestru poarta in el numarul simplu la care poate fi redus: 11 poate fi citit si ca 2 (1+1=2); 22 poate fi citit si ca 4 (2+2=4); iar 33 poate fi citit si ca 6 (3+3=6). Sunt putine persoanele care manifesta intregul potential al unui Numar Maestru; in cele mai multe cazuri ele traiesc la nivelul numarului simplu, sau oscileaza intre cele doua extreme.
Numarul 33 este cel mai influent dintre toate numerele. El mai este numit si “Maestrul Invatator”. Atunci cand se manifesta la intregul sau potential, 33 este total lipsit de ambitii personale si isi foloseste abilitatile remarcabile pentru a ridica nivelul spiritual al omenirii. Ceea ce impresioneaza in cazul numarului 33, este devotiunea sa, dusa la cel mai inalt nivel. Acest lucru se concretizeaza in hotararea sa de a cauta cunoasterea si intelepciunea inainte de a oferi celorlalti invataturile spirituale. Un 33 care sa se manifeste in deplina forta este ceva foarte rar.

Rusia invinsa de numarul 33

„Dupa ce Iisus Hristos a invins Rusia, in anul eclipsei solare asupra Ierusalimului, in august 2027… Iisus va porunci ca Templul sa fie reconstruit.”

Blestemul Paralelei 33

Numarul enigmatic 33 se intinde ca o linie de latitudinde peste multe culturi diverse si in diferite perioade ale timpului. In numerologie este cel mai influent numar, indicând devotament dezinteresat pentru indicarea progresului spiritual al omenirii.

In context biblic stim ca regele David a domnit timp de 33 de ani, Iacob a avut 33 de copii si Iisus Christos a fost crucificat la vârsta de 33 de ani. Doua triunghiuri care se intrepatrund in directii opuse formeaza Steaua lui David (3+3=6).

In plan biologic, 33 este numarul de rotatii intr-o secventa completa de ADN. O conotatie mult mai amenintatoare apare la elementul 33 din tabelul elementelor. Arsenicul este o substanta activ otravitoare. Radacina greceasca arsen inseamna barbat, puternic sau viril, ceea ce sugereaza puternica activitate a acestui numar si potentialul sau mortal pe tot globul.

Profetia paralelei 33

Intr-adevar, daca luam in considerare latitudinea nordica de 33 de grade, putem observa unele sincronicitati interesante sau cincidente grave care au fost gasite de-a lungul timpului.

Paralele 33 joaca un rol enorm in dezatrul lumii moderne. Este de ajuns daca retinem ca atentatul impotriva lui John Kennedy din Dallas, primavara araba de la Tripoli, Bagdadul sub asediu american, Damascul cuprins de razboi civil, Kashmirul cu luptele sale interminabile, Tibetul cu problemele spinoase pe care le ridica sau orasul japonez Nagasaki, care a avut de suferit cumplit din cauza bombei nucleare de la sfârsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, toate se potrivesc pe ea.

La extremitatea de nord a desertului Sonora se afla un oras straniu, Phoenix, in Arizona. Este situat la latitudinea de 33 de grade si 30 de minute. Cândva, aici a existat centru culturii antice Hohokam. Cel mai mare sit al acestei culturi este cunoscut sub numele de Snaketown care se gasea la aproximativ cinci mile nord exact de linia de 33 de grade, in timp ce ruinele observatorului numit Casa Grande se poate observa inca la aproximativ cinci mile sud de aceasta enigmatica linie.

Oamenii din cultura Hohokam au ocupat Valea Soarelui probabil inca de dinainte de anul 300 i.Hr. si au realizat unul dintre cele mai vaste sisteme de irigatii din lume.

Acesti amerindieni au creat circa 500 de mile de canale si au irigat peste 25.000 de hectare in bazinul Phoenix, totul construit cu unelte din piatra slefuita si cosuri pentru carat pamântul, dar fara a face uz de animale de povara. Principalele canale efeectuate in malurile de sare de la Gila masurau pâna la 75 de picioare in diametru si la baza aveau o largime de 50 de picioare. O munca comparata de specialisi cu cea depusa la realizarea piramidelor din Egipt sau cu cele ridicate de populatia maya in America de Sud.

La latitudinea de 33 de grade si 19 minute este situat principalul port maritim fenician Tyr astazi numit Sur, aflat la numai 50 de mile la sud de Beirut, capitala Libanului. Un oras plin de conflicte, un focar permanent de razboi. Tyr dateaza de 5000 de ani ! Orasu a fost recunoscut pentru un colorant rosu-violet obtinut din melci de Murex. Culoarea este unul din sensurile cuvântului phoenix, pe care egiptenii antici il asociau cu violetul Heron.

Scriitorul mason Albert Pike a scris ca Tyr era locul Misterelor lui Osiris dupa ce au fost importate din Egipt. El a afirmat ca cel doua coloane masive situate la intrarea in templul din Tyr de la Malkarth au fost consacrate vânturilor si focului. Aceasta pereche este considerata ca prototipul lui Jakin si Boaz, cele doua s coloane care se gasesc pe zidul estic al fiecarui templu masonic in lume. Pe partea dreapta, sau spre sud, este Jakin, care inseamna este stabilit si semnifica o forta vie activa. Pe stânga, sau catre nord, este Boaz, care inseamna unirea face forta si conoteaza stabilitatea pasiva si permanenta.

In cursul secolului X i.Hr., regele Hiram din Tyr si regele Solomon au realizat impreuna cu artizanii, metalurgistii, din lemn de cedru, conceptia arhitecturala si simbolismul ezoteric al acestor doua coloane pentru constructia templului sau din Ierusalim.

Orasul Tyr a fost considerat intotdeauna un loc extrem de important. El a fost cucerit succesiv de catre Nabucodonosor, Alexandru cel Mare si romani, apoi de catre cruciati, in secolul XII, care au construit aici biserica Templierilor.

In Francmasonerie, 33 este cel mai mare grad. Exista multe enigme privind acest numar. Presedintele Franklin D. Roosevelt a murit brusc de o hemoragie cerebral la Warm Springs, Georgia, care se gaseste la mai putin de 10 km sud de latitudinea 33. Roosevelt a fost urmat in aprilie 1045 de catre Harry S Truman, mason in grad 33. Pe 16 iulie a aceluiasi an a fost detonat pe situl de la Trinity, New Mexico, aflat la 33 de grade si 41 de minute latitudine nordica, primul dispozitiv atomic.

In timpul cuceririi acestui teritoriu de catre conchistadori, acesta il numeau initial La Jornada del Muerto, sau The Journey of the Dead. Dar cu numai cu câteva saptamâni inainte de explozia experimental de pe acest sit funest, al 33-lea presedinte al SUA a ordonat distrugerea completa a doua orase japoneze cu bombe nucleare, Hirosima si Nagasaki, aruncate de pe bombardierele B-29. Ei bine, paralela 33 se gaseste exact intre aceste doua orase!

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*